Restaurant Solitary

Lähiseudun raaka-aineisiin pohjautuvia illalliselämyksiä keskellä Saimaan lumoavaa luontoa, eristyksissä muun maailman kiireestä ja vilskeestä. 

Solitary

Resortin päärakennuksessa palvelee tiistaista lauantaihin illallisravintola Solitary, joka tarjoaa korkealaatuiseen käsityöhön ja sesongin raaka-aineisiin pohjautuvaa illallismenua:

Tekemistämme ohjaa intohimo hyvää ruokaa ja käsityötä kohtaan. Haluamme tarjota vain parasta ja siksi jokainen yksityiskohta on mietitty tarkkaan. Meille sana ‘solitary’ kuvastaa ravintolan eristäytyneisyyden lisäksi oman tien kulkemista ja omaan tyyliin ja tekemiseen luottamista. Määrän sijaan keskitymme laatuun ja siksi tarjolla on sesongin mukaan vaihtuva Chef’s Menu, josta voit lukea lisää täällä.”

Kattaukset klo 18, 19, 20 ja 21.

Chef’s Menu: 93€

Pöytävaraukset
Pöytävaraus tulee tehdä aina etukäteen, sillä illallista valmistetaan vain varaustilanteen mukaan. Näin raaka-aineita ei mene hukkaan, minimoimme hävikin ja voimme keskittyä laadukkaaseen käsityöhön. Ilmoitathan myös erikoisruokavaliot/ allergiat pöytävarauksen yhteydessä (ennakkoon), jotta voimme valmistaa jokaiselle täydellisen illalliskokemuksen. 

Varaa pöytä online, vastaanottomme auttaa myös mielellään varauksen tekemisessä. 

30. Solitary

Ravintola Solitary äänestettiin Suomen 30. parhaaksi ravintolaksi vuonna 2024.

Viisi Tähteä Median järjestämä Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -äänestys.

Äänestäjiltä

”Piilotettu timantti tarjoaa hienoja elämyksiä keskellä Saimaan lumoavaa luontoa. Konsepti on ainutlaatuinen yhdistelmä paikallisia raaka-aineita, luovuutta ja kansainvälisen tason osaamista. Ruoassa näkyy ja maistuu pieteetti, käsityö ja villi mielikuvitus sekä yllätyksellisyys. Parasta, mitä Itä-Suomen ravintolaskenessä on tapahtunut vuosiin.”

Head Chef & Owner, Restaurant Solitary

Remi Trémouille

Solitaryn omistaja ja keittiömestari Remi Trémouille on sekä Suomen että maailman huippuravintoloita kiertänyt ammattilainen, joka on nyt palannut lapsuudenmaisemiinsa Rantasalmelle. Intohimo hyvää ruokaa ja ikimuistoista ravintolaelämystä kohtaan huokuu kaikesta Remin tekemisestä, ja siksi ravintolan jokainen yksityiskohta on mietitty tarkkaan. Solitaryn menussa Remi yhdistää parhaita makuja Suomesta ja maailmalta:

 

“Annostemme pääraaka-aineet tulevat läheltä, mutta niitä tukemaan on tuotu makuja maailmalta esimerkiksi mausteiden ja yrttien avulla”, Remi kertoo.

Ruokaa läheltä

“Parasta ravintolan pyörittämisessä pienellä paikkakunnalla on se, että päästään työskentelemään läheisessä yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Tarjolla oleva menu koostetaan aina sen perusteella, mitä raaka-aineita on saatavilla, sen sijaan että miettisimme ensin mitä haluaisimme tehdä ja sitten miettisimme mistä sitä saamme. Tiedämme mistä käyttämämme tuotteet tulevat ja voimme mennä takuuseen sekä tuoreudesta että laadusta. Ja ne tarinat, opit ja kokemukset, joita pääsemme tuottajilta kuulemaan, antavat uskomattoman paljon lisää myös meille.

Olemme todella kiitollisia kaikista yhteistyökumppaneistamme.”

-Remi