Lupa laiskotella

Meillä on lupa laiskotella. Ja itseasiassa kannustammekin siihen.

Elämme maailmassa, jossa suorittamisesta ja kiireestä on tullut ihannoitavia asioita. Täysi kalenteri, ilmoituksia toinen toisensa perään lähettävä puhelin ja paikasta toiseen juokseminen ovat arkielämää suurimmalle osalle meistä. Tehokkuus ja liikkeellä pysyminen on nähty tavoiteltavina asioina.

Tämän vuoksi laiskottelu herättää usein negatiivisia mielikuvia. Sanakirjakin antaa laiskottelulle synonyymeiksi muun muassa ”laiminlyönti” ja ”pakoilu”. Laiskottelu on kuitenkin juuri sitä, mitä tarvitsemme tasapainottamaan hektistä arkea.

Asiantuntijat korostavat, että laiskottelu, eli ei-minkään-tekeminen, on hyvinvointimme kannalta ensiarvoisen tärkeää. Niin kehomme kuin mielemmekin kaipaa irti päästämistä ja joutilaana oloa.

Laiskottelu laskee sykettä ja vaikuttaa siten positiivisesti sydämen terveyteen.

Laiskottelu tekee hyvää aivoille parantamalla keskittymis- ja oppimiskykyä.

Laiskottelu tekee hyvää mielelle, sillä levänneenä mieli on juostavampi.

Laiskottelu parantaa luovuutta. Ajatusten harhailu auttaa näkemään asiat uudella tavalla.

Ja nämä ovat vain pintaraapaisuja kaikesta siitä hyvästä, mitä pysähtyminen, hengittäminen ja hetkeksi kaikesta irti päästäminen tekee sinulle.

Monille meistä pysähtyminen ja rentoutuminen on kuitenkin vaikeaa. Siksi Kuru Resort on suunniteltu tarjoamaan mahdollisimman hyvät puitteet laiskotteluun. Sen lisäksi, että laiskottelu on ollut keskeisenä teemana Villojemme suunnittelussa, myös päärakennuksessamme on erikseen laiskotteluun suunniteltuja tiloja.

Kurussa me pidämme sinusta huolta niin, että sinä voit keskittyä laiskotteluun.